Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Cum se va munci în clădirile de birouri după 15 mai? Soluțiile propuse de Alexandru Rafila

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , ,

​După 15 mai majoritatea românilor ar trebui să revină la activitățile cotidiane. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, spune că vor trebui luate mai multe măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei pentru clădirile de birouri unde, de regulă, lucrează zeci de angajați.

Rafila consideră că în birourile de tip open-space ar trebui înjumătățit numărul de angajați și ar trebui instalate separatoare.

„Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic”, a declarat Alexandru Rafila la „Marius Tucă Show”.

Profesorul Alexandru Rafila a mai amintit și de măsurile de igienă care ar trebui intensificate în această perioadă.

„Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila a mai afirmat că sănătatea mintală a angajaților este extrem de importantă, iar aceștia ar trebui să fie susținuți atunci când vor reveni la muncă.

„Sănătatea mintală este extrem de importantă. Oamenii care sunt izolaţi prea mult timp se readaptează greu şi trebuie susţinuţi în acest demers. Ideea stau acasă, lucrez de acasă doi ani, nu mă mai întâlnesc cu nimeni, nu este în niciun caz bună”, a mai declarat profesorul.

Sursa: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW