Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Cum s-au poziționat europarlamentarii la votul din Parlamentul European. Peste jumătate din reprezentanții guvernului olandez au fost în favoarea aderării la Schengen

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

În contextul în care peste 500 de europarlamentari au votat în favoarea rezoluției prin care Parlamentul European cere aderarea României la Spațiul Schengen, inclusiv toți europarlamentarii români, 6 eurodeputați olandezi, din partidele care formează coaliția guvernamentală din Țările de Jos, s-au abținut de la vot sau au votat împotrivă.

Coaliția guvernamentală olandeză este formată din Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Christie Unie, Christen Democratisch Appel și Democraten 66.

Europarlamentarii olandezi care s-au abținut de la vot sau au votat împotrivă sunt Peter van Dalen (Christen Unie – grupul PPE, a votat împotrivă) și Bart Groothuis, Malik Azmani, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal și Catharina Rinzema (VVD, partidul lui Mark Rutte. Toți s-au abținut).

În schimb, un europarlamentar olandez, Sophia In’t Veld, membru al grupului Renew, din partea Democraten 66, este unul dintre inițiatorii rezoluției. Detalii aici.

În total, din arcul guvernamental olandez fac parte 13 europarlamentari.

Alți 4 europarlamentari olandezi au votat împotrivă sau s-au abținut la vot, dar nu fac parte din partidele de guvernământ din Țările de Jos.

Olanda ar fi singura țară care s-ar mai opune aderării României la Spațiul Schengen, iar o decizie în acest sens ar urma să vină la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), din luna decembrie. Pentru aderare, este nevoie de votul unanim al statelor.

52 de membri ai grupului politic Identitate și Democrație au votat împotrivă sau s-au abținut de la vot, fiind grupul cel mai vehement împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

La polul opus, toți social-democrații din PE au votat „pentru” adoptarea rezoluției. 10 membri ai PPE, cel mai numeros grup din Parlament, s-au abținut sau au votat împotrivă, în timp ce 6 membri ai Renew au avut o poziție asemănătoare.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Parlamentul European a adoptat a patra rezoluție prin care cere aderarea României și Bulgariei la Schengen

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW