Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Cum s-ar putea desfășura școala din toamnă/ Ministrul Educației: Nu e cazul de situație normală

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din septembrie, explicând că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, susține Anisie, la Digi24.

Fiind chestionată despre faptul că elevii nu sunt mulțumiți de educația online, Anisie a răspuns:

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a explicat ministrul.

Întrebată despre faptul că sunt elevii care nu știu să folosească tableta, Anisie a continuat:

„Intervine rolul profesorului, să îl ghideze să folosească tableta”.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW