Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Cum răspunde Marcel Ciolacu, întrebat dacă găseşte potrivit ca PSD să susţin un primar condamnat pentru proxenetism

By news.ro , in Stirile zilei , at 10 mai 2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, vineri, la Brăila, dacă i se pare potrivit ca o persoană condamnată pentru proxenetism şi participare la grup infracţional să fie candidat din partea PSD. El a evitat un răspuns clar, spunând că „oamenii au întptdeauna dreptate” şi ei hotărăsc cine este „cel mai bun gospodar din urbea lor”.

„Oamenii au întotdeauna dreptate. Românii au întotdeauna dreptate. Ei hotărăsc cine este cel mai bun gospodar din urbea lor. Nu eu hotărăsc acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o conferinţă de presă la Brăila.

Afirmaţiile liderului PSD au fost făcute în contextul în care Ciolacu a fost întrebat dacă i se pare potrivit ca partidul să susţină oameni condamnaţi penal, dându-i-se exemplul candidatului formaţiunii la Primăria localităţii Şuţeşti, care a fost condamnat în anul 2018 pentru proxenetism şi participare la un grup infracţional organizat iar acum este susţinut de PSD.

Costică Dobre, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Şuţeşti din Brăila, a fost condamnat definitiv în 2018 pentru proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat, el fiind găsit vinovat pentru că, alături de fratele şi cumnata sa, au racolat fete din România pe care le-au obligat să se prostitueze în Spania şi Grecia.

Odată cu condamnarea, Curtea de Apel Galaţi nu a dispus interdicţia de a candida astfel că şi în anul 2020 Dobre a candidat şi a fost ales.

Cazul candidatului PSD de la Şuteşti nu este singular.

În Prahova, pentru Primăria comunei Ciorani, PSD a racolat un fost primar PNL, pe Marin Voicu, trimis în judecată pentru fraude electorale, în favoarea PNL, la alegerile locale din 2020 şi cercetat tot pentru fraudarea alegerilor, într-un dosar separat, ancheta vizând fraudarea alegerilor parlamentare.

Tot în Prahova, PSD a renunţat pe ultima sută de metri, în urma unei contestaţii în instanţă a PNL, la candidatura unui primar condamnat pentru pornografie infantilă, social-democraţii propunând-o ca primar pe soţia acestuia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW