Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Cum plănuiesc autoritățile să facă față valului 4 al pandemiei. Precizările ministrului Sănătății și șefului DSU

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 august 2021

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au prezentat marți, 24 august, măsurile pregătite de autorități pentru a face față valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Intensitatea acestui val 4, modul în care spitalele vor reacționa și modul în care pacienții care au afecțiuni non-covid vor putea să fie tratați în aceste unități sanitare depinde doar de noi, de alegerea de a ne vaccina”, a spus ministrul Sănătății.

Întrucât varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, Ioana Mihăilă a cerut Direcțiilor de Sănătate Publică să suplimenteze la maximum numărul de paturi pentru copii din secțiile ATI din țară.

Astfel, România așteaptă valul 4 în acest moment cu 340 de paturi ATI pentru adulți și 110 de paturi ATI pentru copii, iar numărul de paturi de îngrijire pentru minori ar putea ajunge la 1.600. De asemenea, în cazul în care acest lucru va fi necesar, copiii vor putea fi tratați și în secțiile pentru adulți, a adăugat Ioana Mihăilă.

În scenariul cel mai rău posibil s-ar putea să ajungem la 4.000 de pacienți spitalizați în vârful pandemic”, a atras atenția Ioana Mihăilă, citând datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că unitățile sanitare modulare, inclusiv cele militare, vor fi reactivate, deoarece autoritățile se așteaptă ca spitalele să fie suprasolicitate în următoarea perioadă.

Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează pentru că avem alte mijloace și posibilități. Noi oricum nu am fost în lockdown total. Noi am avut la început, în primele 2 luni, apoi am mers pe măsuri zonale, locale și acest lucru va fi valabil în continuare”, a adăugat Arafat, fiind întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte la un lockdown.

Peste 700 de cazuri raportate marți

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat marți, 24 august, 782 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintr-un total de 40.125 de teste. În același interval de timp, 14 persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 la categoria peste 80 de ani”, informează GCS.

Numărul persoanelor internate cu COVID-19 în unitățile sanitare din țară este de 1.476. Dintre acestea, 205 sunt internate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din țară.

Ultima dată când au fost înregistrate peste 782 de cazuri de COVID-19 era pe 14 mai, când GCS raporta 835 de cazuri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW