Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Cum motivează judecătorii arestarea fostei consiliere a Vioricăi Dăncilă, anchetată pentru aproape 300 de încălcări ale legii: A distrus sau ascuns probe

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: ,

Judecătorii de la Tribunalul Sălaj au motivat decizia de a o trimite în arest preventiv pe Daniela Coța, fosta consilieră în domeniul sportului a Vioricăi Dăncilă, pe vremea când aceasta era premier. Magistrații arată că cei vizați în dosar, inclusiv Coța, ar fi ascuns probe pentru ca totul să pară legal.

”Inculpaţii au produs şi au distrus sau ascuns probe pentru a crea aparenţă de legalitate şi a împiedica aflarea adevărului în cauză”, potrivit Tribunalului Sălaj.

Instanța a fost de părere că ancheta ar putea fi afectată dacă Coța și soțul ei nu ar fi arestați.

”S-a constatat existenţa stării de pericol social reprezentată de lăsarea inculpaţilor în libertate şi a riscului ca aceştia să aducă atingere bunei desfăşurări a procesului penal, precum şi îndeplinirea condiţiilor necesităţii măsurii arestării preventive precum şi a proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor”, potrivit sursei citate.

Acuzațiile procurorilor

Daniela Coța și soțul său sunt acuzați de 26 de fapte de “obținere ilegală de fonduri în formă continuată” și de 228 de acte de “delapidare în formă continuată”.

Cei doi inculpați, în calitate de reprezentanți ai Volei Club Municipal Zalău, “in perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău,cu titlu de finantari nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte”

De asemenea, mai spun anchetatorii, și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei. Acest lucru s-ar fi întâmplat după întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod fals remiterea unor sune de bani către jucatori sau antrenori.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW