Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Cum motivează judecătoarea Curții de Apel condamnarea Elenei Udrea la 8 ani de închisoare: Gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, insistența cu care cerea mită și antecedentele

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 martie 2021

Gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, insistența cu care cererea mită, sumele mari primite, funcția publică deținută și antecedentele, sunt motivele pentru care Elena Udrea a fost condamnată, în primă instanță, la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. 

În cazul inculpatei Udrea Elena Gabriela instanța va avea în vedere pe lângă circumstanţele personale constând în aceea că aceasta este o persoană integrată familial, social şi profesional, actualmente cu antecedente penale având în vedere faptul că soluţia de condamnare anterioară nu a fost desfiinţată ci doar suspendată executarea pedepsei aplicate şi circumstanţele reale respectiv: gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, cuantumul deosebit de ridicat al sumelor de bani pretinse şi remise cu titlu de mită și al celor spălate, funcția publică deținută de inculpată la data faptelor, insistența acesteia în a asigura remiterea efectivă a sumelor pretinse în cazul infracţiunii de instigare la luare de mită săvârşită de inculpatul Nastasia Gheorghe, urmând a orienta pedepsele aferente infracțiunilor reținute în sarcina sa spre mediul pedepsei, fără a atinge acest mediu având în vedere, astfel cum s-a indicat anterior timpul îndelungat scurs de la data faptelor”, se arată în motivarea obținută de MainNews.ro.

În cazul Ioanei Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, instanța a precizat că nu are antecedente, iar cuantumul sumelor delapidate nu este ridicat.

În cazul inculpatei Ioana Băsescu instanța va avea în vedere pe lângă circumstanţele personale constând în aceea căaceasta este o persoană integrată familial, social şi profesional, pentru prima oară implicată într-un raport penal de conflict, şi circumstanțele reale existente în cauză, respectiv: cuantumul sumei delapidate care nu este unul ridicat și cuantumul sumelor ulterior spălate astfel că va individualiza pedeapsa înspre minimul prevăzut de lege pentru infracțiunile reținute în sarcina acesteia”, a precizat sursa citată.

Odată motivată decizia, poate începe judecarea apelului.

Cererea de plasare sub control judiciar, respinsă

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea.

Pe 5 martie, Curtea de Apel București a respins solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. Procurorii DNA au făcut apel.

Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare

Judecătoarea Gabriela Jderu a decis condamnarea Elenei Udrea, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Sentința pronunțată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a decis și confiscarea sumei de 1 milion de lei de la Elena Udrea, precum și a unor bunuri care îi aparțin Ioanei Băsescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: mainnews.ro/cum-motiveaza-judecatoarea-curtii-de-apel-condamnarea-elenei-udrea-la-8-ani-de-inchisoare-gradul-de-pericol-social-ridicat-al-faptelor-comise-sau-insistenta-cu-care-cerea-mita/ […]

 • Wow, awesome blog structure! How long have you been blogging
  for? you made running a blog look easy. The entire glance of your site is excellent, let alone the content material!
  You can see similar here sklep internetowy

 • Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good success.

  If you know of any please share. Thank you! You can read similar article here: Sklep

 • … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mainnews.ro/cum-motiveaza-judecatoarea-curtii-de-apel-condamnarea-elenei-udrea-la-8-ani-de-inchisoare-gradul-de-pericol-social-ridicat-al-faptelor-comise-sau-insistenta-cu-care-cerea-mita/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW