Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Cum îi sancţionează Fifor pe şefii Jandarmeriei, înainte de 10 august: Sindile, demis, dar numit numărul 2 în instituţie. Cucoş , noul şef al Jandarmeriei Capitalei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 7 august 2019 Etichete: , , , ,

Mihai Fifor a anunțat că șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuţ Sindile, a fost schimbat din funcție, urmând să fie înlocuit cu inspectorul şef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea. Cu toate acestea, Sindile rămâne al doilea om din instituție. În același timp, Sebastian Cucoș, cel care conducea Jandarmeria Română în timpul protestelor violente de anul trecut, va fi acum șef al Jandarmeriei Capitalei.

Sindile, al doilea om din Jandarmeria Română

Cătălin Sindile este acum prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, adică a doua funcție ca putere în Jandarmeria Română.

„Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creşterea nivelului de siguranţă al cetăţeanului, dar şi de încredere în Ministerul Afacerilor Interne şi în instituţiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcţie a şefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuţ Sindile, şi l-am împuternicit în această funcţie pe generalul de brigadă Constantin Florea”, a declarat Fifor.

Cucoș, de la conducerea Jandarmeriei Române, la șefia Jandarmeriei Capitalei

Cu mai puțin de o săptămână înainte de mitingul de pe 10 august,  Sebastian Cucoş a fost numit șef al Jandarmeriei Capitalei. Anul trecut, în timpul violențelor din Piața Victoriei, Cucoș era șeful Jandarmeriei Române și a coordonat acțiunea. Ulterior, acesta a fost împuternicit prim-adjunct al instituției. Din toamna trecută, el este urmărit penal în dosarul 10 august.

Mutarea sa în funcția de șef al Jandarmeriei București vine în contextul anunțului lui Fifor de încetare a împuternicirii în funcţie a lui Sindile.

 

 

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW