Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


PNL a validat numirea lui Dan Vîlceanu la Ministerul Finanțelor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 august 2021

Cu 47 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”, dat de Ludovic Orban, Biroul Permanent Național al Partidului Național Liberal a validat, miercuri, 18 august, numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al finanțelor publice.

Numirea lui Dan Vîlceanu, un apropiat de-ai lui Florin Cîțu, este extrem de importantă în calculele pentru congresul din 25 septembrie, atunci când se va alege președintele PNL, în condițiile în care Ministerul Finanțelor este unul dintre cele mai importante din Guvern, având responsabilitatea bugetului. Pentru rectificarea bugetară premierul Florin Cîțu a propus suplimentarea Fondului de Rezervă cu 800 milioane lei, bani despre care tabără Orban susține că ar putea fi utilizați în bătălia din interiorul partidului.

După demiterea lui Alexandru Nazare, interimatul funcției de ministru al finanțelor este asigurat de premierul Florin Cîțu. Conform statutului PNL, propunerile pentru ocuparea funcțiilor în Guvern trebuie validate în forurile statutare ale partidului.

Șef al liberalilor din Gorj, Dan Vîlceanu este de profesie economist. Înainte de a intra în PNL, el a făcut parte din PD-L și TSD (Tineretul Social Democrat).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW