Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


Cum explică Tribunalul Mehedinți eliberarea criminalului în serie acuzat că a incendiat copila care îl reclamase pentru viol: Atitudine corectă față de valorile sociale | Cine au fost cele cinci persoane ucise de individ

By Robert Madaianu , in Justitie , at 14 iunie 2020 Etichete: , ,

Și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale și regulile de conviețuire – sunt argumentele Tribunalului Mehedinți, instanța care, în urmă cu un an, l-a eliberat pentru bună purtare pe criminalul în serie care a incendiat, acum, o copilă de 17 ani. Tribunalul nu a fost deranjat de faptul că, în închisoare, el a fost de șapte ori sancționat disciplinar, pe motiv că pedepsele au fost ridicate. Culmea, Judecătoria Drobeta Turnu Severin, care a respins, în primă fază, cererea de eliberare, a considerat că așa-zisele dovezi de îndreptare sunt, de fapt, ”un simulacru” menit să-i aducă bărbatului libertatea.

”Comportamentul, un simulacru”

Judecătoria Drobeta Turnu Severin, instanța care a analizat și a respins, în primă fază, cererea de eliberare, a considerat că, de fapt, comportamentul bărbatului este un simulacru menit să-i aducă libertatea.

Instanța a reținut însă că, deși a început executarea pedepsei la data de 27.11.1993, persoana condamnată s-a preocupat pentru a se evidenția în mod constant abia începând cu anul 2014, astfel că s -a apreciat că recompensele acordate până în acest moment nu fac dovada unei adevărate îndreptări a condamnatului , ci reprezintă un simulacru pentru obținerea mai grabnică a liberării condiționate”, potrivit Judecătoriei.

Tribunal: Atitudine corectă față de regulile de conviețuire socială

Ion Turnagiu a contestat, însă, decizia Judecătoriei Drobeta, iar la Tribunalul Mehedinți a câștigat. Judecătorii l-au eliberat în mai 2019 (vezi aici decizia), considerând că a demonstrat că s-a îndreptat.

Analizând contestația formulată prin prisma dispozițiilor sus evocate și în raport de actele depuse la dosarul cauzei rezultă că persoana condamnată T_______ I__ a executat fracția minimă prevăzută de lege , pe timpul executării pedepsei a fost sancționat disciplinar, însă aceste sancțiuni au fost ridicate ulterior, a fost recompensat de 7 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate și de 24 de ori cu suplimentarea drepturilor. În perioada analizată, nu a fost sancționat disciplinar, a fost recompensat de 8 ori cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele și activitățile de reintegrare socială și a participat la activități lucrative, obținând 215 zile câștig”, a considerat tribunalul.

Judecătorii nu au fost deranjați de faptul că bărbatul a fost sancționat disciplinar de șapte ori în spatele gratiilor.

Instanța de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susținute pentru a demonstra îndreptarea sa, raportat la faptul că, fiind sancționat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă și un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancțiuni”, potrivit deciziei.

Mai mult decât atât, Tribunalul Mehedinți a fost de părere că bărbatul se poate întoarce fără probleme în societate, pentru că i-a înțeles valorile și regulile.

Astfel, instanța de control judiciar apreciază că perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului T_______ I__ și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare și-a format și consolidat o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite în cazul său”, mai arată Tribunalul Mehedinți. Întreaga decizie, AICI.

Cine sunt cele 5 victime cărora le-a luat viața

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor. Toate faptele au fost săvârșite în contextul unor tâlhării.

Surse apropiate cazului au explicat, pentru Main News, că, în 1993, bărbatul a ucis o femeie, în județul Timiș. Cum aceasta era însărcinată în luna a șaptea, iar copilul nu a supraviețuit, au fost considerate două crime.

Mai apoi, el a ucis doi vârstnici în București. În același an, 1993, a luat viața unui alt bărbat, de această dată în Drobeta Turnu Severin.

Reclamat de fată pentru viol, prieten cu tatăl victimei

Mai grav este că, pe 9 iunie, fata l-a reclamat pe individ pentru viol. Potrivit unor surse, în ziua respectivă, polițiștii au dus-o pe copilă la un centru pentru minori din Drobeta Turnu Severin.

Mai apoi, la IML, unde experții ar fi stabilit că fata nu prezintă suficiente leziuni care să indice că a fost victima infracțiunii de viol. Chiar și așa, există un dosar penal pentru verificarea acuzațiilor.

Pe 11 iunie, bunica tinerei a mers la centrul pentru minori și a luat-o acasă. Tentativa de omor (incendierea) a avut loc pe 12 iunie, noaptea.

Cât despre individ, el se afla în izolare de pe 7 iunie, pentru că s-a întors din Olanda. Sursele Main News mai spun că, pe 6, el l-a dus pe tatăl victimei la muncă în această țară.

Ion Turnagiu a fost arestat preventiv, în cele din urmă, în dosarul de tentativă de omor, deschis după incendierea tinerei de 17 ani.

Comentarii


  • Sistemul judiciar romanesc este o hazna plina de fecale umane ,de habarnisti,de corupti ce n-au tangenta cu magistratura evident !! Tribunalul Mehedinti plin de tute aterizate in sistem, pe orice cai exceptand profesionalismul si corectitudinea presteaza total impotriva discernamantului minim in actul de justitie caci orice chichite ar cuprinde legislatia romaneasca after dec 89′.orice lacune, trebuie sa fii SIGUR IDIOT sa dai verdict de iesire in libertate a unui criminal in serie condamnat pe viata..,,pentru ,, buna purtare,,in penitenciar !?!
    ACESTI MAGISTRATI AR TREBUI SA PARASEASCA URGENT SISTEMUL !
    ESTE DE NEINTELES CUM CANTARESC ACESTI BIPEZI DE RO DUPA MINIMA PSIHOLOGIE UMANA…EXISTENTA UNEI PRESUPUSE REABILITARI , IN VECI INEXISTENTA LA ACEST REBUT UMAN….!!!!! RUSINE BESTIILOR CE INCASEAZA SALARII ENORME DACA AU GANDIT CA UN CRIMINAL IN SERIE TREBUIE SA FIE PUS IN LIBERATTE….!!
    VAI DE ROMANIA,OLIGOFRENIA SI MAFIA SUNT POLITICI NATIONALE, INDREPTAR DE LUCRU PENTRU ,,MAG ISTRATII,, POLITRUCII ROMANIEI TERMINATE …!!!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW