Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Cum explică Teodorovici ieșirea „ai praf la nas” la adresa lui Cîțu: Sunt fel și fel de vorbe în piață. El m-a făcut KGB-ist

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Eugen Teodorovici l-a acuzat, public, pe ministrul Finantelor că se droghează. Social democratul i-a strigat lui Citu, după ce moțiunea împotriva ministrului a fost aprobata, în timp ce dădea declarații jurnaliștilor: „Trage o liniuță la Guvern!”. Contactat de jurnaliștii mainnews.ro, Eugen Teodorovici a declarat că „sunt chestiuni pe care mulți le cunosc, dar nu le spun”.

„ (…) De obicei sunt și astfel de glumițe, și vorbe, pe care unii și alții și le spun, cu mai multe sau mai puține dovezi sau argumente. Domnul Cîțu nu mai spun. Le-a spus și înainte să fie ministru, și în timp ce ocupă această funcție. Sunt chestiuni pe care mulți le cunosc…dar nu le spun. Nu vreau să intru în detalii, dar mulți le cunosc, chiar dacă unii sau alții încearcă să se dea altfel decât sunt”, a declarat fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru mainnews.ro.

Eugen Teodorovici: Sunt fel și fel de vorbe în piață despre domnul Cîțu

Social-democratul susține că „în piață” se vorbește despre faptul că liberalul Florin Cîțu se droghează, făcând referire la postarea consilierului Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, care îl acuza pe ministrul de Finanțe că „fumează marijuana zilnic”

„Eu vă spun ce am auzit. Am văzut și postarea domnului Vasilcoiu, consilierul doamnei Olguța Vasilescu. A postat ceva legat fix despre acest subiect. Sunt fel și fel de vorbe în piață despre domnul Cîțu. Astfel de replici unii altora ni le facem. Domnul Cîțu m-a făcut spion rus, hoț, KGB-ist.

Și apropo de Moscova. Când am trecut pe la Moscova, într-o escală, am fost la Havana, cu doamna Sorina Pintea, ne-am întâlnit acolo cu vicepreședintele Republicii Cubaneze, cu guvernatorul Băncii Centrale, ministrul de Finanțe și ministrul Sănătății, într-o duminică, pentru două sau trei ore.

A fost o deplasare făcută în ultima clipă, și costurile au fost mai amare. Scopul acelei vizite, care a durat nici măcar o zi, a fost de a încerca să aducem în țară acel antidot pentru cancerul pulmonar. Nu m-am dus la Moscova să discut cu Putin”, a mai transmis social-democratul.

Teodorovici: Eu acum pot să fac astfel de declarații, însă Florin Cîțu este ministrul de Finanțe

Eugen Teodorovici a declarat pentru mainnews.ro că Florin Cîțu, în calitate de ministru al Finanțelor, nu trebuie să își permită să arunce „fel și fel de vorbe”, pentru că strică imaginea țării.

„Sunt replici pe care și unii și alții și le aruncă. Eu acum pot să fac astfel de declarații, însă Florin Cîțu este ministru de Finanțe, nu poate să spună că eu am ținut registre duble sau bugete duble. Pentru că în Europa, când se întâlnește cu alți miniștri de Finanțe, ei se întreabă „Ce e la voi în România? Cum adică buget dublu? Pai nu e un singur buget pe care Parlamentul vostru îl aprobă?”, a mai spus Teodorovici.

Întrebat de ce nu a luat cuvântul la moțiunea simplă de cenzură împotriva lui Florin Cîțu, care a și trecut, social-democratul a răspuns :

„La moțiune nu am vrut să iau cuvântul fiindcă este mult prea jos domnul Cîțu ca să mă mai cobor la acest nivel. Nu are sens. Eu nu pot să înțeleg cum această țară poate să pună într-o astfel de poziție un om atât de slab.

Eu le-am spus celor de la PNL „Măi fraților, pentru mine politic îmi convine să puneți un astfel de personal în funcția de ministru de Finanțe. Dar pentru imaginea țării și pentru această economie încercați să schimbați. Aveți persoane în PNL care pot ocupa cu brio această poziție.

Politic, pentru noi este foarte ok. Aduce numai deservicii PNL-ului. Dar nu e corect pentru economia noastră.

Eu i-am spus și lui Cîțu, oricând, dacă veniți cu o măsură bună, eu am s-o susțin chiar dacă se supără colegii din PSD. Dar Cîțu a continuat să mă acuze, ok, dar să vină cu argumente, cu dovezi, nu se poate juca cu vorbele, este totuși ministru de Finanțe”, a încheiat Teodorovici.

Reacția din Parlament a fostului ministru de Finanțe

Eugen Teodorovici, a avut o atitudine nepotrivită după aflarea rezultatului moțiunii de cenzură împotriva actualului ministru, Florin Cîțu. În timp ce liberalul dădea declarații jurnaliștilor, social-democratul a strigat „Trage o liniuță la Guvern!”.

Ulterior, Teodorovici a mai strigat o dată „Trage o liniuță puternică, puternică (…) Vezi că iese praful de la nas”.

Inquam Photos / George Calin

 Florin Câțu nu a putut fi contactat pentru o reacție pe acest subiect.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW