Friday, September 25, 2020
Jurnalism corect


Cum explică Rafila numărul mare de persoane vindecate de Covid-19: Majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: ,

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că numărul mare de persoane vindecate de Covid-19 din România se datorează faptului că la noi în țară au fost înregistrate forme ușoare și medii de infectare, fapt care justifică creșterea rapidă a persoanelor vindecate și externate.

„Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250.

Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore.

De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru – șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare”, a explicat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 349 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Numărul total al pacienților care au contactat infecția cu Covid-19 ajunge astfel la 13 512.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW