Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Cum explică Patriarhia opoziția față de certificatul verde în biserică

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2021

Patriarhia Română, prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, a transmis joi, 2 decembrie, că se opune introducerii obligativității certificatului verde digital pentru accesul în lăcașurile de cult.

În opinia reprezentanților Patriarhiei, accesul pe baza certificatul verde nu poate fi reglementat la activitățile „vitale”, cum ar fi magazinele alimentare, farmaciile, spitalele și, adaugă aceștia, bisericilor.

„Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate. Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor”, a transmis Vasile Bănescu, în urma întâlnirii dintre reprezentanții Patriarhiei și ai altor culte religioase cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, Bănescu a ținut să delimiteze Patriarhia Română de anumite persoane din rândul clerului care au negat existența COVID-19 sau au militat împotriva vaccinării.

„Persoanele din rândul clerului care sfidează necesarele măsuri de protecție sanitară și incită public la discreditarea unui act medical, la banalizarea gravității bolii și a consecințelor pandemiei, nu doar că nu reprezintă poziția Bisericii din care fac parte, ci se și autodiscreditează moral în societate. Exemplele triste, dezavuate și sancționate de Biserică, ale acestor persoane au fost și vor rămâne, din fericire, minoritare”, menționat Vasile Bănescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Diana Oros

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW