Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Cum explică Ludovic Orban demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu poți să emiți un ordin privitor la restricții fără să consulți premierul. A fost picătura care a umplut paharul/ Cum răspunde PNL la posibilitatea de a schimba premierul

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2021 Etichete: , ,

Ludovic Orban susține că ordinul Ministerului Sănătății privind schimbarea criteriilor de carantinare a localităților, fără consultare, a fost „picătura care a umplut paharul”, ducând la demiterea lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan. Referitor la informaţiile potrivit cărora USR-PLUS ar condiţiona rămânerea la guvernare de înlocuirea lui Florin Cîţu, preşedintele PNL a precizat că premierul are sprijinul partidului.

„Decizia a fost luată azi, a venit picatura care a umplut paharul. Nu poţi să emiţi un ordin privitor la restricţii, carantinare, fără să consulţi premierul, specialiştii, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Să nu zică nimeni că ordinul a fost publicat de dna secretar de stat fără cunoştinţa ministrului.

Este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna desfăşurare a Guvernului şi de a interveni când e necesar. Pentru PNL nu există o altă soluţie politică decât actuala coaliţie de guvernare. Aceasta decizie a premierului e una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie. (..) La Ministerul Sănătăţii, evident, tot USR-PLUS trebuie să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul si să aibă capacitatea de a lupta împotriva pandemiei şi pentru creşterea capacităţii actului medical. În ceea ce ne priveşte pe noi, îl susţinem în acest demers pe domnul prim-ministru şi considerăm că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la condiţia USR privind schimbarea premierului, preşedintele PNL a declarat: ” Decizia de susţinere în funcţia de premier a lui  Florin Cîţu a fost a PNL şi apoi a coaliţiei. Schimbarea poate fi decisă doar de coaliţie.  (..) Îl sprijinim în continuare, e premierul care reprezintă PNL”.

Posibilitarea unui guvern minoritar PNL-UDMR , susţinut de PSD, este văzută de liderul PNL ca una care nu există nici în „ipotezele ştiinţifico-fantastice”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW