Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Cum este văzută criza medicală din România de un paramedic român stabilit în Nouă Zeelandă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Un paramedic român stabilit în Nouă Zeelandă a oferit un interviu presei locale în care a vorbit despre felul în care România gestionează criză actuală generată de pandemia de coronavirus.

Alex Mihalcea este un paramedic născut în România, școlit în Germania. În acest moment el lucrează la serviciul de ambulanță de la un spital din orașul neo-zeelandez Invercargill.

Înainte să devină paramedic, Mihalcea a studiat psihologia și a lucrat cu copiii traumatizați. Acesta și-a început profesia de paramedic fiind voluntar pe ambulanță în București.

Mihalcea a plecat din România în Germania, a stat acolo o perioadă, după care s-a mutat în Noua Zeelandă unde a început să-și practice profesia.

În articol, publicația Stuff.co.nz citează un material al Bloomberg în care se spune că “România cheltuiește mai puțin pentru sistemul medical decât oricare alt stat membru european și are cea mai mare rată de mortalitate a bolilor tratabile, plus una dintre cele mai mici speranțe de viață”.  În articolul citat mai scrie că Guvernul României a construit un singur spital nou în trei decenii

Presa din Noua Zeelandă scrie că țara în care Mihalcea este acum stabilit îi oferă acestuia resursele și sprijinul pentru a oferi cea mai bună îngrijire pe care o poate da, “ceea ce nu s-ar fi întâmplat în România”.

Întrebat despre cum ar fi să lucreze în această perioadă ca paramedic în România, Alex Mihalcea a răspuns:

“Ne-am confrunta cu mai mulți oameni care cred în bucăți de știri, ceea ce înseamnă dezinformare, alese din diferite site-uri sau platforme de socializare, ceea ce ar face interacțiunea cu ei mai dificilă”, a spus acesta.

sursa foto: Stuff.co.nz

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW