Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Cum comentează Guvernul avertismentul UDMR pe tema alegerii primarilor în două tururi

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Încă nu a fost luată o decizie la nivel politic cu privire la o posibilă ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al Guvernului și vine ca urmare a declarațiilor făcute de liderul deputaților UDMR, Attila Korodi. Parlamentarul susține că dacă Executivul va adopta o astfel de ordonanță, partidul din care face parte va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Întrebat ce poziție are Guvernul privind afirmațiile lui Attila Korodi despre o posibilă ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi, Ionel Dancă a declarat: „Un răspuns referitor la declaraţiile domnului parlamentar UDMR vom avea în situaţia în care vom fi în acea poziţie de a avansa cu angajarea răspunderii sau cu o ordonanţă de urgenţă pentru chestiunile ridicate. În momentul de faţă, Guvernul a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru problemele legate de justiţie, pentru prorogarea unor termene, pentru transportul şcolar, pentru legea plafoanelor bugetare şi pentru abrogarea prevederilor nocive din OUG 114. Acestea sunt deciziile luate în ceea ce priveşte calendarul pentru angajarea răspunderii. În momentul în care acest calendar se va modifica şi va cuprinde şi alte acte normative, vom comunica atunci”.

Ionel Dancă a adăugat că, pentru moment, sunt doar ipoteze.

„Suntem în situaţii ipotetice şi aş prefera să răspund cu afirmaţii clare cu situaţii de fapt legate de şedinţa de Guvern. Despre discuţii politice legate de modul în care ar urma să acţioneze Guvernul o să vă rog să îmi permiteţi să răspund cu altă ocazie, în urma unor deliberări politice în interiorul PNL, care să îmi permită să vă ofer răspunsul la întrebarea dumneavoastră”, a conchis Dancă.

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, a precizat că dacă Guvernul Orban va adopta o ordonanță de urgență pentru introducerea alegerilor locale în două tururi, atunci partidul din care face parte va susține o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW