Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Cum a obținut Alexandru Cumpănașu două apartamente de la RAAPPS

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, deține patru apartamente în București, precum și trei case. Două dintre locuințe au aparținut Regiei Protocolului de Stat (RAAPPS), unul fiind situat în Sectorul 3, iar altul în Sectorul 2 al Capitalei. O vecină a lui Cumpănașu care se află în proces cu acesta îl acuză că nu ar avea dreptul la aceste locuințe fiindcă „nu a fost niciodată demnitar al statului român”.

„Nu am ce să vorbesc despre Alexandru Cumpănașu, eu sunt într-un litigiu cu dânsul”, a spus Cristina Dică, vecina lui Cumpănașu.

Cei doi se judecă deoarece Cristina Dică susține că Alexandru Cumpănașu ar fi inundat-o și nu a vrut să plătească contravaloarea reparațiilor. Pe de altă parte, acesta susține că i-a oferit o sumă de bani femeii, însă aceasta „vrea mai mult”.

Cum a cumpărat Alexandru Cumpănașu apartamentele care au aparținut RAAPPS

Întrebat de jurnaliștii mainnews.ro cum a ajuns în posesia celor două apartamente, Alexandru Cumpănașu explică:

„RAAPPS a scos la licitație apartamentele. Procedura era foarte simplă și am urmat-o întocmai: depui un dosar pentru a te înscrie la licitație, dacă până în momentul în care tu te înscrii la licitație nu apare nimeni care să se înscrie, se intră în negociere directă.

Eu nu mi-am pus niciodată problema unei negocieri directe, deși în cazul domnului Mihnea Costoiu, de exemplu, și a altor demnitari, nu s-a înscris nimeni, nu știu de ce, erau oamenii pe altă planetă, erau plecați din România, nu știu. Repet, dacă nu se înscria nimeni pentru un apartament, atunci cel care se afla în el îl cumpăra prin negociere. La momentul respectiv, în apartamentul din Sectorul 2, organizația pe care eu o conduceam era chiriașă, și nu era cum au spus tot felul de personaje că ne-a dat statul, nu, dădeam o chirie de 1000 de euro pe lună, o plăteam la RAAPPS.

Eu m-am înscris să îl cumpăr prin negociere directă. Ei, la mine au apărut niște personaje care au zis că vor și ele să îl cumpere. Am pierdut negocierea directă care evident că îți aduceau un preț mult mai bun și m-am dus la licitație, am depus întâi acel dosar, pentru care se și plăteau taxe de cinci milioane, indiferent că îl câștigai sau nu, dacă nu câștigai licitația pierdeai banii”.

Cumpănașu: Doar oamenii cu mulți bani sunt favorizați în România

Candidatul independent la alegerile prezidențiale a acuzat RAAPPS că a dat apartamente prin negociere directă doar „șmecherilor” din România, menționând că el a fost nevoit să participe la licitație.

„În cazul celui din Sectorul 3, cred că am stricat ploile cuiva. În Sectorul 2, mi s-au stricat mie ploile, fiindcă eu eram chiriaș, aveam dreptul de a negocia direct, dar dacă s-a înscris altcineva eu ce să fac, am mers la licitație.

În ambele situații, și în S2 și în S3, spre deosebire de unii șmecheri din țara asta pe care îi vom devoala curând, eu nu am cumpărat aceste apartamente decât prin licitație. Negociere directă: la negociere directă o să vă cruciți, au prioritate doar oamenii cu mulți bani, că doar ei sunt favorizați de sistem.

M-am dus cum am fost programat la apartamentul din S2, s-au depus mai multe oferte, am licitat, prețul cel mai mare a fost al meu, în S3 nu a mai venit respectivul, am câștigat, s-a făcut proces verbal de participare la licitație nu de negociere directă, mi s-au atribuit contractele și am să plătesc ratele, fiindcă nu aveam bani cash”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.

Cât au costat cele două apartamente

Alexandru Cumpănașu a cumpărat cele două apartamente care au aparținut RAAPPS în rate. Apartamentul din Sectorul 2 al Capitalei are 207,45 mp și a fost achiziționat la licitație cu suma de 184.100 de mii de euro. Potrivit declarației sale de avere, l-a închiriat companiei Skylux Construcțion SRL, iar în anul 2018 a câștigat suma de 55.920 de lei din chirie, adică 4.660 de lei pe lună.

Apartamentul din Sectorul 3 a fost mai ieftin. Având 148.70 de mp, Alexandru Cumpănașu l-a câștigat cu suma de 147.000 de euro. Și acesta este închiriat către Societatea de avocați „Iacob și Olteanu”, care, potrivit declarației de avere a lui Cumpănașu, au plătit în anul 2018 o sumă de 50.328 de lei, adică 4.194 lei/lunar.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW