Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Cum a fost primit anunțul demisiei lui Boris Johnson de oficialii de la Moscova și Kiev / Kremlin: Nici nouă nu ne-a plăcut de el

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 iulie 2022

Anunțul demisiei lui Boris Johnson de la conducerea Partidului Conservator din Marea Britanie a provocat rumoare în rândul oficialilor ruși și ucraineni deopotrivă, notează The Guardian. În timp ce Ucraina deplânge pierderea unuia dintre cei mai aprigi aliați ai lui Volodymyr Zelenskiy, Federația Rusă s-a folosit de scandalul din insulă pentru a transmite mesaje liderilor care s-au opus public invaziei.

Reamintim că joi, 7 iulie, Boris Johnson a anunțat că își va da demisia de la conducerea Partidului Conservator și va rămâne prim-ministru până în toamnă, în urma scandalurilor care au măcinat guvernul britanic.

El nu ne plăcea. Nici nouă nu ne-a plăcut de el”, a fost reacția lui Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, s-a folosit de demisia lui Johnson pentru a transmite amenințări liderilor care se opun invaziei ruse.

Morala poveștii – nu încercați să distrugeți Rusia. Rusia nu poate fi distrusă. Vă puteți sparge dinții încercând acest lucru, iar apoi vă veți îneca cu ei”, a scris Zakharova, pe Twitter.

O altă voce importantă din Federația Rusă, fostul președinte Dmitry Medvedev, a precizat că demisia lui Johnson este „rezultatul logic al aroganței britanice”.

Cel mai bun prieten al Ucrainei pleacă. Așteptăm alte știri din Germania, Polonia și statele de la Marea Baltică”, a scris vicepreședintele Consiliului rus de Securitate pe Telegram.

Oficialii ucraineni, în schimb, s-au abținut de la comentarii oficiale. Un consilier prezidențial, rămas anonim, a precizat că vestea demisiei lui Boris Johnson i-a întristat.

Credem că Marea Britanie va rămâne un aliat important(…)Exista o legătură reală între cei doi lideri (n.r. Zelenskiy și Johsnon)”, a spus consilierul.

Olexander Scherba, un fost ambasador ucrainean în Austria, i-a mulțumit lui Boris Johnson pe Twitter.

Mulți dintre prietenii mei îl urau pe Boris Johnson pentru rolul jucat în Brexit. Nici eu nu l-am plăcut. Dar, Dumnezeule, a făcut ceea ce trebuia făcut în legătură cu Ucraina, iar acest lucru nu știu dacă era posibil fără Brexit”, a precizat Scherba.

Totodată, Mihailo Podoliak, un consilier-cheie al preşedintelui ucrainean, i-a mulţumit lui Boris Johnson că „şi-a dat seama de ameninţarea monstrului (n.r. Rusiei) şi a fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”, potrivit News.ro.

În aprilie, când moțiunea de cenzură împotriva lui Boris Johnson a fost respinsă, Zelenskiy spunea că este „foarte fericit” că Ucraina nu a pierdut un aliat important.

Sursă foto: Twitter / openforum_au

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW