Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Cum a fost denunțat primarul din Botoșani chiar de către soțul candidatei care a primit subiectele la concurs. Relația dintre consilieră și edil

By Redactia , in Stirile zilei , at 3 februarie 2024

Vineri dimineață, procurorii Direcției Naționale Anticorupți (DNA) l-au preluat pe primarul PSD din Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei pentru a-l duce la audieri, într-un dosar în care edilul este acuzat de fapte de corupție privind derularea unui concurs de angajare.

Concret, se pare că ar fi vorba despre o „apropiată” a edilului Cosmin Andrei, care anterior – în perioada 2011 – 2021 – lucrase la mai multe bănci.

Ulterior, femeia respectivă – potrivit informațiilor obținute de Gândul ar fi vorba despre Cristina Geanina Hrițcu – a ocupat un post de consilier clasa I – grad profesional superior – în cadrul Compartimentului Urmărire, Încasare, Taxe, Impozite, Amenzi, aparținând Direcției de Impozite și Taxe Botoșani, direcție din subordinea Primăriei Municipiului Botoșani.

Ulterior, anchetatorii au intrat pe fir, iar după documentarea situației a rezultat că soțul candidatei a intrat în posesia înscrisurilor conținând variantele de subiect ce îi fuseseră furnizate soției sale. Totul se întâmpla cu doar o zi înainte de susținerea examenului, înscrisurile aflându-se în incinta locuinței celor doi soți. Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

 

 

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW