Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Cum a decurs dialogul între Alexandra şi politie: Nu mai ţine linia ocupată/ Explicațiile agentului

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , , ,

Digi24 a redat o parte din dialogul dintre Alexandra și reprezentantul poliției, din ziua în care fata a fost ucisă, în care tânăra îi spune interlocutorului că a fost răpită și violată, iar acesta îi cere să închidă, spunându-i că va trimite un echipaj. În replică, poliţistul spune că s-a străduit să găsească locaţia în care se afla fata.

„Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat…

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal…

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!”, este dialogul redat de Digi24.

Poliţist: Nu am avut nicio clipă o atitudine refractară. Plângea, nu aveam cum să nu reacţionez

Poliţistul care a vorbit cu fata susţine că s-a străduit să afle locaţia în care se afla Alexandra.

„N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo, pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei şi plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacţionez la treaba asta. Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniştită că ajunge un echipaj de poliţie acolo, la ea. (…) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaştem zona Caracalului. (…) Nu cunoaştem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig şi sunt în Bold, cam aşa ceva”. Nu ştiam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în judeţul Olt acolo, ce e?”. Şi atunci ea a zis: „Staţi puţin că am găsit eu o carte de vizită” şi mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo. Nu am avut intentie sa nu iau in serios apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta decât poate că… Am conlucrat cu cei de la judiciar, ne-am uitat pe hartă, ce activităţi au desfăşurat cei de la Caracal”, a declarat Vasilică Florescu Viorel, la România Tv, potrivit Mediafax.

Citeste si:  FBI intervine în cazul Caracal. DIICOT cere ajutorul americanilor. Felix Bănilă:

Şeful demis al Poliţie Caracal: Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul ăsta

„ Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanţă. (…) Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla şi nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu ştiu dacă au sunat subordonaţii mei sau… atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt nişte câini. Dar ne-a dus în eroare cu o poartă roşie, care nu era la drum. Când ştiu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon şi de atunci până am identificat noi locul, al 1.30 – 2 noaptea, când a venit DOS-ul şi ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la…. Durerea e atat de mare încât vă daţi seama, oricum nu mai puteam face. Atunci nu aveam de unde să ştim, dar acum ştim. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul asta”, a spus Nicolae Mirea.

În raportul MAI se precizează că poliţistul care a răspuns apelului Alexandrei ar fi avut o „atitudine refractară”, spun surse judiciare. Acesta a fost reclamat parchetului.

Citeste si:  Cine este polițistul din Caracal destituit pentru legături cu clanurile interlope. Rădoi: O parte din întâlnirile clanului Oacă aveau loc în barul lui

Foto: Inquam Photos/ Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW