Saturday, July 24, 2021
Jurnalism corect


Cum a decis Pro România să voteze moţiunea de cenzură: Hoţii de la PNL dădeau la greu ordonanţe de urgenţă care privatizau sănătatea

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2020 Etichete: , , ,

Pro România a luat hotărârea de a vota moțiunea de cenzură pentru că PNL intenționa să privatizeze sănătatea și să dea bani publici băncilor comerciale „apropiate”, a declarat deputatul sucevean al partidului, Ioan Cătălin Nechifor.

”Decizia Pro România de a vota moţiunea de cenzură s-a luat fix în noaptea de marţi spre miercuri, pentru că hoţii de la PNL dădeau la greu ordonanţe de urgenţă care privatizau sănătatea şi care dădeau bani publici la bănci comerciale care au fost apropiate în piaţă, alături de ei. (…) Cei de la PNL nu voiau altceva decât să direcţioneze banii publici din sănătate către spitale private”, a spus Nechifor, potrivit Agerpres.

Acesta explică faptul că Guvernul Orban este un întreg „sistem mafiot pregătit să fraudeze și să direcționeze bani publici în zona privată”.

”În spate avem, din păcate, nu un calcul despre oameni, despre sănătatea publică, despre viaţa noastră, ci despre interese private, pentru că, din păcate, ministrul sănătăţii vine dintr-o clinică privată care ar fi urmat să beneficieze de fonduri de la stat, doamna preşedinte de la Casa de Sănătate, la fel, vine din zona privată, din aceeaşi clinică medicală. Vedeţi, un întreg sistem mafiot pregătit să fraudeze şi să direcţioneze bani publici în zona privată”, a afirmat Nechifor.

Deputatul Pro România susține că un guvern cu atribuții limitate este mai bun, fără OUG și fără prorogare pe termene, astfel încât oamenii să își ia pensiile mărite, iar copiii să primească alocațiile majorate.

”E mai bine să avem un guvern interimar care nu poate da ordonanţe de urgenţă, care nu poate face aceste tipuri de politici care nu sunt publice, ci doar de interese de partid. (…) Să facă într-adevăr ceea ce au promis, ce au scris şi în buget, pe care şi l-au angajat tot aşa, în Parlament, cu voinţa lor. (…) Acest guvern e în situaţia în care va trebui să respecte legea pensiilor. (…) Cu acest guvern în funcţie până la 1 septembrie, cel puţin, pensionarii pot sta liniştiţi că vor avea creşterea la pensie. (…) Cei care au copii pot sta liniştiţi că alocaţia se va plăti aşa cum s-a prorogat, iniţial, termenul, dar nu va putea fi prorogat ulterior. (…) Un guvern cu puteri mai limitate cred că poate face mai mult bine pentru români”, a susţinut Nechifor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW