Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Cum a ajuns coronavirusul în Italia. Streinu Cercel: Trebuie să fim cu ochii cât cepele/ Arafat: Dacă românii vor să vină în țară, trebuie să ne informeze

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , ,

Zece orașe din nordul Italiei se află în carantină din cauza virusului ucigaș din China. Europenii sunt în alerta după ce două persoane au murit, iar alte 45 sunt infectate cu Covid-19. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a declarat, pentru mainnews.ro, că deși anumite persoane infectate susțin că nu știu cum au luat virusul, fiindcă nu au fost în China și nu au intrat în contact cu persoane din această țară, „acest virus nu poate să vină din cer, el a fost adus de cineva”.

Potrivit MAE, ambasada României la Roma și oficiile consulare de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților locale referitoare la faptul că s-ar afla români infectați printre acele cazuri.

Unele dintre persoanele infectate cu coronavirus susțin că nu știu de unde au luat virusul, fiindcă nu au fost niciodată în China și nici nu au intrat în contact cu persoane care au făcut-o. Întrebat dacă există o explicație pentru acest lucru, Adrian Streinu Cercel a declarat:

„Sigur că există. Este o epidemie logică. Au luat contact cu o persoană care a fost în China. Chiar dacă recunoști, chiar dacă nu recunoști acest contact, el există. Acest virus nu poate să vină așa, din cer. El a fost adus de către cineva”, a declarat medicul.

Streinu Cercel susține că o cauză ar putea fi importurile din China, situații similare fiind și în Germania și Franța.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” susține că este o situatie fara precedent, făcând apel la precauție pentru că virusul sa nu ajungă în România.

„Oriunde apar cazuri noi, primele măsuri sunt cele de izolare la domiciliu. Spunem și noi, spune toată lumea. Ne confruntăm cu o situație fără precedent. Avem informații cu privire la aceste tipuri de virusuri. În momentele de față trebuie să fim toți cu ochii cât cepele, să fim precauți, astfel încât astfel de cazuri să nu ajungă pe teritoriul țărilor noastre”, a declarat Cercel.

Italia, creșterea dramatică a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a constituit un task-force care se află în legătură continuă cu Protecția Civilă Italiană și alte autorități italiene cu atribuții în gestionarea situației privind epidemia de coronavirus. Până în acest moment, nu există informații conform cărora vreun român ar fi fost infectat cu acest virus ucigaș.

Arafat, despre românii din Italia: Dacă vor să vină în România, vor trebui să ne informeze
Fondatorul SMURD, Raed Arafat, a declarat sâmbătă că în acest moment este important ca românii din Italia să asculte recomandările autorităților locale, fiindcă nu este niciun motiv pentru a se panica și a se întoarce în România.

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW