Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Cu două zile înainte de moțiunea de cenzură, PSD promite salarii mărite, vouchere și bonusuri pentru bugetari

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2019 Etichete: , ,

Cu 48 de ore înainte de votarea moțiunii de cenzură, Partidul Social Democrat promite salarii mărite, vouchere și bonusuri pentru angajații de la stat. 

„Noi, cei din PSD, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021. Asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari.

Ei, partidele de opoziție, disprețuiesc bugetarii. Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă”, se precizează în mesajul PSD.

PNDL3, programul prin care Viorica Dăncilă promite bani primarilor de comune și orașe

Luni, premierul a declarat, într-un interviu la adevarul.ro că, imediat după moțiune, va lansa programul PNDL 3 prin care se acordă peste 2 miliarde de lei comunităților locale pentru proiecte de dezvoltare locală. Dăncilă nu consideră că aceasta ar fi o răsplată pentru primarii de orașe și comune care ar trebui să o ajute în campania electorală.

„Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru deosebit de grav care arată ură.(…)

Stau de vorbă cu oamenii, mi se pare firesc. Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci cand primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii.”

Viorica Dăncilă neagă că acest program prin care se împart sume de bani comunităților locale ar reprezenta o modalitate de a „cumpăra” bunăvoința aleșilor locali.

„Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 și PNDL 2 intră la Fondul de dezvotare. Banii merg pentru toate comunitățile indifierent de culoare politică”, a spus premierul.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW