Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


CTP: Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale, sprijinit de AUR / Partidului lui George Simion dezminte, însă susține că actorul va fi testat într-o cursă internă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 februarie 2024

Actorul Dan Puric și-a anunțat, la finalul unui spectacol, intenția de a candida la alegerile prezidențiale, susținut de AUR, potrivit gazetarului Cristian Tudor Popescu. Reprezentanții partidul condus de George Simion au dezmințit parțial informația, însă susțin că actorul va fi testat într-o cursă internă pentru desemnarea candidatului la președinție. 

„Chiar de pe scena teatrului, la sfârșitul spectacolului „Dan Puric – Votați, mă!”, Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale, sprijinit de AUR. Histrionul, altfel, un pantomim excelent, are, spre deosebire de G. Simion, fără meserie la bază, consistență și anvergură. Electoratul lui conține și un tip de intelectuali naționaliști, foști securiști și turnători la Securitate, multe femei între mai multe vârste, care îl adoră buimac, snobi patriotici, pe lângă masa brută de votanți AUR. Omul este culturos la modul delirant, creștinopat de extremă dreaptă, este noul C.V. Tudor. În confruntări directe cu el, atât Ciucă, cât și Ciolacu ar fi făcuți K.O. Chiar și Șoșoacăi nu i-ar fi ușor. Din acest moment, problemele pe care le tot pritocesc PSD și PNL sunt parfum de tei pe lângă pericolul Puric”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Aur dezminte, dar…

Reprezentanții partidul condus de George Simion au dezmințit parțial informația, însă susțin că actorul va fi testat într-o cursă internă pentru desemnarea candidatului la președinție.

„Informația cu privire la candidatura sigură a domnului Dan Puric nu este adevărată. Atât domnul Puric, cât și alți oameni apropiați de AUR vor fi testați într-o cursă internă a partidului care se va desfășura în perioada 16 februarie – 16 iunie. După acea dată veți afla candidatul AUR pentru prezidențiale, prin votul românilor care vor vota candidatul AUR”, au transmis reprezentații partidului condus de George Simion la solicitarea Libertatea.

Colaborator al fostei Securități sub numele de cod „Cristian”, Dan Puric este cunoscut în spațiul public pentru declarații patriotarde și promovarea unui ortodoxism radical, asociat în general cu Biserica Ortodoxă Rusă. De altfel, actorul nu s-a ferit niciodată să își declare public admirația pentru Kremlin și chiar s-a întâlnit în România cu Alexandr Dughin, supranumit și „ideologul lui Putin”.

Geoană, pe primul loc în intenția de vot

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9%, Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Clasamentul opţiunilor de vot este încheiat de Cătălin Drulă (din partea Alianţei Dreapta Unită) cu 4,7%, Dacian Cioloş (REPER) cu 4,1% şi Kelemen Hunor (UDMR) cu 3%. 1,7% dintre români ar alege un alt candidat.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW