Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


CSM pregătește reluarea procedurii pentru șefia Secției Speciale / Birchall: Gașca ce a moșit această secție nu renunță!

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

În timp ce proiectul ministrului Justiției privind desființarea Secției Speciale bate pasul pe loc, Comisia numărul 2 – Resurse umane și organizare din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii a decis reluarea concursului pentru ocuparea funcției de procuror șef la această secție.

Până acum plenul CSM a încercat de șapte ori, fără succes, să numească un șef la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Candidată a fost Adina Florea, favorita lui Tudorel Toader, care s-a retras la finele lui 2019 din procedura de numire.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a ajuns în „pat”, deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni – „împotrivă” și „pentru”.

Ana Birchall: Gașca ce a moșit această secție nu renunță!

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, consideră absolut necesar ca Secția Specială să fie desființată. Totodată, i-a acuzat pe Florin Iordache, Tudorel Toader și pe fosta șefă CSM, Lia Savonea, că vor să  mențină această instituție.

„Zilele acestea Comisia nr 2 resurse umane si organizare din cadrul CSM a decis declansarea concursului pentru ocuparea functiei de procuror sef Sectie Speciala (SIIJ)si a altor functii de executie din cadrul SIIJ. Asadar, „competentele” de a solicita retragerea cailor de atac din dosarele in curs sau solicitarea de „analiza a unor dosare” par sa fie foarte importante, chiar critice, nu?? Votul final si decisiv va fi dat de plenul CSM. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se avanseze cu analiza proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ, nu sa se declanseze proceduri de ocupare a unor functii in cadrul SIIJ. Dar se pare ca Iordache, Tudorel Toader, Savonea si gasca care au mosit si promovat aceasta sectie, o secție care in forma actuala este toxica pentru sistemul judiciar si justitia din Romania, nu renunta! Dincolo de cuvinte, se intampla!” a scris Ana Birchall pe Facebook.

Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei care propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost adoptat de Guvernul Ludovic Orban la sfârșitul lunii decembrie 2019.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com