Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


CSM o acuză pe Ana Birchall de dezinformare: Afrimațiile ministrului au ca scop decredibilizarea activității Consiliului Superior

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii o acuză pe ministrul justiției de dezinformare. Magistrații spun că Ana Birchall impută CSM uzurparea atribuțiilor Ministerului Justiției.

CSM mai spune că Ana Birchall întârzie să comunice un punct de vedere referitor la rapoartele GRECO și prin urmare plenul CSM nu poate dezbate această temă.

„Precizările Consiliului Superior al Magistraturii față de dezinformările ministrului justiției, Ana Birchall, care impută Consiliului Superior al Magistraturii „uzurparea atribuțiilor Ministerului Justiției” prin inițierea unor propuneri de modificare legislativă şi întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO

Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătățirii cadrului normativ necesar bunei desfășurări a activității judecătorilor și procurorilor.

Drept urmare, afirmațiile ministrului justiției, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegația acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenționat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activității Consiliului Superior al Magistraturii.

În ceea ce privește întârzierea transmiterii poziției privind cele două rapoarte GRECO, reamintim opiniei publice imposibilitatea dezbaterii acestei lucrări care figurează pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a ședință la care cvorumul nu a putut fi întrunit din cauza absenței unor membri”, a transmis CSM.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW