Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


CSM i-a redus cu 25% indemnizația judecătoarei care susținea că masca de protecție „are aspect de botniță” și „îngrădește drepturi consfințite prin Constituție”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2021

Consiliul Superior al Magistraturii i-a diminuat cu 25%, pentru o perioadă de 3 luni, indemnizația lunară brută judecătoarei care scria în sentințele pronunțate că masca de protecție „are aspect de botniță și prezintă și risc asupra persoanelor cărora li se obturează respirația normală cu înmulțirea infecțiilor din cavitatea bucală și reducerea capacității plămânilor”. 

Aplică doamnei Chirilă Carmen Elena – judecător în cadrul Tribunalului Neamţ sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare”, se arată în decizia Secției pentru judecători din cadrul CSM.

Aprecierile judecătoarei Carmen Elena Chirilă de la Tribunalul Neamț apar în sentințele pronunțate în jurul datei de 30 iunie 2020, arată clujust.ro.

„Actele administrative ale Guvernului sau Miniștrilor nu pot îngrădi drepturi și libertăți consfințite prin Constituție și prin Dreptul internațional iar accesul la justiție nu poate fi restrâns nici în condițiile stării de urgență, cu atât mai puțin în starea de alertă”, se arăta în motivarea judecătoarei Carmen Elena Chirilă.

Redăm, în totalitate, decizia CSM

„Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Chirilă Carmen Elena – judecător în cadrul Tribunalului Neamţ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) şi m) din Legea nr.303/2004 privind statutul
judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cu unanimitate, În baza art.100 lit.b) din Legea
nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Chirilă Carmen Elena – judecător în cadrul Tribunalului Neamţ sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) şi m) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată doar în sensul respingerii acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Chirilă Carmen Elena – judecător în cadrul Tribunalului Neamţ pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004
privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW