Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


CSM face recurs la decizia Curții de apel București care i-a dat dreptate lui Kovesi în procesul pentru recunoașterea gradului profesional

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 19 iulie 2019 Etichete: , ,

Consiliul Superior al Magistraturii  a făcut recurs la decizia Curții de Apel București care obligă instituția să îi recunoască fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Laura Codruța Koveși a contestat în instanță decizia CSM care i-a respins cererea pentru recunoasterea gradului de profesional de procuror de rang înalt, corespunzător Parchetului General.

Disputa a început anul trecut, imediat după ce fostul procuror general, Augustin Lazăr, a decis delegarea laurei Codruța Kovesi  la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Ministrul de atunci, Tudorel Toader, a precizat că, potrivit Ordonanței pentru modificarea legilor justiției aprobate de Guvern, Kovesi nu putea rămâne la PîCCJ pentru că avea grad profesional de tribunal.

Ulterior, Secția pentru procurori de la CSM a respins plângerea formulată de Kovesi față de refuzul de a i se recunoaște gradul profesional corespunzător pentru Parchetul General.

Fosta șefa a DNA a dat în judecată CSM și, pe 10 aprilie, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză, obligând Secția pentru procurori a CSM să-i recunoască gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, verdict neacceptat de CSM.

Înalta Curte de Casație și Justiție nu a stabilit încă un prim termen de judecată în proces, cauza fiind în procedura de filtru.

Recunoașterea gradului de procuror de rang înalt îi este necesar lui Kovesi care se află pe ultima sută de metri în competiția pentru procuror șef la Parchetului European.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW