Saturday, February 29, 2020
Jurnalism corect


CSM discută validarea Adinei Florea în funcția de șef al SIIJ- Ședința, contextul divizării plenului

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 24 iunie 2019 Etichete: , ,

CSM discută, în ședința de luni, validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Ședința Plenului are loc în contextul în care mai mulți membri sunt nemulțumiți de maniera de organizare a ședințelor. Cristina Tarcea, Ana Birchall, Bogdan Mateescu, Andreea Chiș, Tatiana Toader, Cristian Ban și Florin Deac au criticat imprevizibilitatea zilei la care este convocat plenul.

Neînțelegerile au izbucnit după ce Ana Birchall, ministru al Justiției, a cerut președintelui CSM organizarea ședințelor astfel încât să nu se suprapună cu activitățile guvernamentale. Solicitarea a fost făcută în contextul în care săptămâna trecută ministrul nu a putut participa la ședința în care urma să se valideze concursul pentru șefia SIIJ. Nici alți magistrați nu au putut participa, astfel încât discuțiile s-au amânat pentru că nu a fost întrunit cvorum.

Ulterior solicitării ministrului și alți magistrați și-au exprimat nemulțumirea. Cristina Tarcea a declarat, pentru mainnews.ro, că nu a fost consultată niciodată cu privire la ziua de organizare a ședinței, deși ar trebui ca președintele CSM să facă acest lucru, având în vedere că are și alte atribuții în calitate de președinte al ÎCCJ.

De asemenea, mainnews.ro, a intrat în posesia unei scrisori din martie 2019 a patru membri ai CSM, în care aceștia cereau previzibilitate cu privire la întruniri.

Citeste si:  Mai multe școli din București, închise din cauza gripei / Firea: Sunt 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW