Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


CSM anunță că va analiza raportul MCV într-o ședință viitoare a plenului

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 22 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii anunță că va analiza raportul MCV într-o ședință viitoare a plenului. În raportul dat publicității marți, Comisia Europeană critică activitatea CSM care „nu își îndeplinește rolul de a asigura un sistem de control și echilibru”. 

„Consiliul Superior al Magistraturii a numit recent o nouă președintă a ICCJ. Va fi deosebit de important ca, sub noua conducere, ICCJ să își păstreze independența și profesionalismul, inclusiv în lupta împotriva corupției la nivel înalt. Aceste evoluții confirmă evaluarea efectuată de Comisie în raportul din noiembrie 2018, conform căreia Consiliul Superior al Magistraturii nu își îndeplinește rolul de a asigura un sistem de control și echilibru eficace, în măsură să apere independența instituțiilor judiciare asupra cărora se exercită presiuni”, potrivit sursei citate.

CSM precizează că raportul MCV va fi luat în discuție într-o ședință a plenului care va avea loc în perioada imediat următoare.

„Raportul de evaluare privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare, aferent anului 2019, va fi analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea adoptării unei poziții oficiale din partea instituției”, precizează instituția într-un comunicat public.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW