Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


CSM: Afirmațiile lui Klaus Iohannis despre Secția Specială nu afectează independența justiției

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 27 martie 2020 Etichete: , , ,

Plenul CSM a admis, în majoritate, că afirmațiile făcute de Klaus Iohannis, înainte ca Guvernul condus de Viroica Dăncilă să fie demis prin moțiune de cenzură, nu afectează independenţa autorităţii judecătoreşti.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmaţiile Preşedintelui  României, domnul KLAUS IOHANNIS, astfel cum sunt relatate în articolul publicat pe  site-ul www.g4media.ro la data de 09 octombrie 2019, nu sunt de natură a afecta  independenţa autorităţii judecătoreşti în ansamblul său; (majoritate: 4 voturi DA, 11  voturi NU, 3 voturi NULE)”, arată CSM.

Declarația președintelui României din 9 octombrie 2019

„Pesediștii noștri au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Și ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu îmi place să mă laud, sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la video, dar pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici amnistie și grațiere nu au reușit, nici Codurile penale nu au reușit să le strice, așa cum și-au imaginat. Și să nu credeți că nu au reușit fiindcă că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor. Și legile justiției, mai știți de câte ori le-am trimis înapoi la Parlament și la CCR? A mai rămas treaba cu Secția specială de rezolvat. Și o rezolvăm și pe asta”, a spus Klaus Iohannis la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov din Capitală.

În cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii de la începutul lunii martie, membrii CSM au anunțat că Inspecția Judiciară a făcut verificări și a ajuns la concluzia că președintele României, Klaus Iohannis, și președintele USR, Dan Barna, au încălcat independența justiției prin câteva declarații pe care politicienii le-au făcut în timpul campaniei electorale. Verificările Inspecției au vizat-o și pe Viorica Dăncilă, însă în cazul fostului premier s-a decis că declarațiile sale nu afectează justiția din România.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW