Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


CSM a stabilit calendarul pentru audierea procurorilor propuși de MJ pentru șefia marilor parchete

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Înainte ca propunerile Ministerului Justiției pentru șefia DNA, Parchetul General și DIICOT să ajungă la Klaus Iohannis, magistrații de la Consiliului Superior vor trebui să dea un aviz consultativ. Astfel, CSM a stabilit calendarul audierilor procurorilor care au fost propuși de ministrul Cătălin Predoiu să conducă marile parchete ale țării pentru următorii 3 ani.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justiției de avizare a numirii doamnei Gabriela Scutea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, a domnului Crin Nicu Bologa în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție şi a doamnei Giorgiana Elena Hosu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, transmite CSM

Urmează ca pe 22 ianuarie să fie verificate proiectele de management ale candidaților, pentru ca ulterior, pe 11 februarie, CSM să-i audieze pe procurori. Tot pe 11 februarie vor fi trimise avizele către Ministerul Justiției.

Verdictul final în va da însă Klaus Iohannis, însă după ce candidații vor primi avizul consultativ al CSM.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW