Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


CSM: A șaptea încercare de a o valida pe Adina Florea la șefia Secției Speciale

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) încearcă, din nou, marți, să o valideze pe Adina Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Anterior, mai mulți membri ai Consiliului au boicotat ședințele, astfel că Adina Florea nu a putut fi numită. Ultima încercare, din 8 octombrie, a eșuat, pentru că ședința nu a întrunit cvorumul necesar. Din cei 19 membri, au fost prezenți doar 13. Mai mulți procurori au participat la o altă întâlnire, desfășurată la Parchetul General. Președintele CSM a acuzat procurorul general interimar că sabotează ședința.

„Am văzut semnalele date de ministrul Justiţiei pe marginea şedinţei de astăzi. Nu pot să nu constat această stranie coincidenţă. Ministrul Justiţiei dă un semnal, iar procurorul general al României suprapune activităţi la sediul Parchetului General (..) .Nu mă feresc să spun că suntem în faţa unei situaţii de coordonare în blocarea activităţii şedinţelor de Plen”, a declarat, atunci, Savonea.

Război între șefa CSM și ministrul Justiței

Și ministrul Justiției a lipsit marți, pentru că a fost plecat la Consiliul JAI. Ana Birchall a criticat-o pe Lia Savonea, înaintea ședinței, pentru modul în care a convocat plenul.

”Este inadmisibil și de condamnat maniera în care continuați să convocați plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM”, se arată în documentul semnat de ministrul Justiției. În replică, Lia Savonea a spus că nu e obligată să-i consulte pe membrii CSM pentru organizarea ședințelor de plen.

După eșecul ședinței de marți, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a cerut modificarea legislației, pentru ca membrii de drept ai CSM care lipsesc de la ședințe să își piardă mandatele.

CSM discută, marți, solicitarea lui Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la SIIJ

Tot luni, plenul CSM va discuta cererea judecătorului Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la SIIJ până la încetarea mandatului de judecător la CCR.

„Dispunerea măsurilor legale cu privire la cererea domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, este unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Gheorghe Stan este judecător la Curtea Constituțională a României din mai 2019. Inițial, acesta a fost procuror-șef la SIIJ. Mandatul de judecător la CCR este de 9 ani.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/csm-a-saptea-incercare-de-a-o-valida-pe-adina-florea-la-sefia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW