Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


CSM a respins solicitarea celor doi procurori DNA care vor grad profesional corespunzător PÎCCJ/ Decizie similară, în cazul lui Kovesi

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 6 august 2019 Etichete: , ,

CSM a respins astăzi cererea procurorilor DNA, Bogdan Munteanu și Alina Moraru, care au solicitat recunoașterea gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cei doi procurori DNA au avut aceeași cerere ca și Laurei Codruța Koveși, care avea nevoie de grad superior pentru a putea candida ca procuror șef european.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii domnului MUNTEANU FLORIN BOGDAN, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii doamnei MORARU ALINA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul Secției pentru procurori. 

În aceeași speță, secția pentru procurori a CSM a respins, de două ori, solicitările Laurei Codruța Kovesi de recunoaștere a gradului corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nemulțumită, Kovesi a atacat decizia CSM la Curtea de Apel București, care i-a dat dreptate.

Secția pentru procurori constată  practică recentă a Consiliului Superior al Magistraturii este în sensul respingerii cererilor de recunoaștere a gradului profesional corespunzător PICCJ, astfel  invocarea practicii anterioare de către Laura Kovesi nu poate fundamenta o soluție de admitere”, se arăta în motivarea Secției pentru procurori.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW