Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


CSM a refuzat delegarea la șefia uneia dintre cele mai importante instanțe din București. Argumentele forului – SURSE

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins propunerea de delegare pentru șefia Curții Militare de Apel București, potrivit ordinii de zi a ședinței din data de 13 octombrie 2020.

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii a fost luată cu majoritate. Astfel, șase membri au votat împotriva delegării, doi pentru iar două voturi au fost declarate nule.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât: Respingerea propunerii privind delegarea în funcţia de preşedinte al Curţii Militare de Apel Bucureşti a domnului judecător CHIŢU VICTOR”, se arată în decizie.

Delegare după demisie

Potrivit unor surse judiciare, motivul pentru care delegarea a fost respinsă este legată de faptul că, înainte de a cere delegarea, magistratul a demisionat din această funcție iar ulterior s-a înscris din nou.

Între timp, a solicitat să fie delegat în poziția de conducere.

Cine ajunge la Curtea Militară

Până la 1 februarie 2014, instanţele militare, ca instanţe penale, au judecat numai militari, până la gradul de colonel şi numai pentru infracţiuni în legătură cu serviciul. Militarii având grad mai mare decât cel de colonel (generali, amirali, viceamirali, contraamirali) erau judecaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se arată într-un raport al Curții Militare de Apel București.

Din 1 februarie 2014, instanțele militare judecă, la fel ca mai înainte, numai militari, inclusiv militari având grad de general, dar infracțiunile pentru care sunt judecați aceștia nu mai sunt numai doar cele în legătură cu serviciul, ci și cele săvârșite în afara serviciului, potrivit sursei citate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW