Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


CSM a decis că declarațiile făcute de Dăncilă și Barna în timpul campaniei electorale nu afectează justiția 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 9 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a convenit asupra faptului că declarațiile făcute în timpul campaniei electorale de fostul premier Viorica Dăncilă și de președintele USR, Dan Barna, nu sunt de natură a afecta independenţa autorităţii judecătoreşti. 

În urma unor sesizări adresate Inspecției Judiciare, instituția a făcut verificări și a hotărât că anumite declarații făcute de candidații la prezidențiale au fost de natură să afecteze independența justiției.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis acum că declarațiile Vioricăi Dăncilă și ale lui Dan Barna nu au afectat justiția.

„Afirmaţiile doamnei Viorica Dăncilă, fost prim ministru al României, în data de 08.10.2019, la o şedinţă a Partidului Social Democrat, nu sunt de natură a afecta independenţa autorităţii judecătoreşti în ansamblul său; (majoritate: 7 voturi DA, 11 voturi NU)”, a decis CSM în cazul fostului premier.

„Afirmaţiile domnului Dan Barna, candidat la preşedinţia României, astfel cum sunt relatate în articolul publicat pe site-ul www.g4media.ro la data de 08 octombrie 2019, nu sunt de natură a afecta independenţa autorităţii judecătoreşti în ansamblul său.(majoritate: 8 voturi DA, 10 voturi NU)”, s-a decis în plenul CSM, în ceea ce-l privește pe Dan Barna.

Aflată la o întâlnire înainte ca guvernul social-democrat să fie demis prin moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă a încercat să îi convingă pe parlamentarii PSD să rămână de partea ei, spunându-le că miza rămânerii la guvernare nu este neapărat funcția de prim ministru ci dosarele care urmează să fie instrumentate dar și funcționarea Secției Speciale.

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de Secția Specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă în respectiva ședință, potrivit Newsweek.ro.

Și președintele USR, Dan Barna, s-a aruncat în declarații despre funcționarea Secției Speciale, în timp ce se afla în campanie electorală.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW