Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


CSM a aprobat cererea de pensionare a șefului DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 7 martie 2023

Actualul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa (51 ani), urmează să se pensioneze, după ce Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a aprobat marți, 7 martie, cererea de pensionare. 

Bologa a condus parchetul anticorupție pentru 3 ani. Recent, a candidat pentru un nou mandat la șefia DNA.

Ministerul Justiției a anunțat însă luni, 27 februarie, că îl va propune pe contracandidatul său, procurorul Marius Voineag, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Crin Bologa a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție Cluj, funcție pe care a ocupat-o la vârsta de doar 33 de ani, fiind astfel cel mai tânăr șef care conduce o structură teritorială a parchetului anticorupție. Apoi, procurorul Bologa a fost adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție în februarie 2020.

Acesta a absolvit Facultatea de Drept de la Cluj-Napoca, în 1995. Între 1999 și 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În anul 2009 procurorul a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului, funcție pe care a părăsit-o în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea mandat.

Crin Bologa a explicat, în 2018 pentru Adevărul, că cel mai greu caz pe care l-a instrumentat a fost o crimă petrecută în 2013, când în Valea Zalăului au fost găsite două picioare, două brațe și capul unui bărbat. La scurt timp după ce a fost identificată victima, s-a găsit și criminalul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW