Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Piloții ucraineni se vor putea antrena pe F-16 în România

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au hotărât joi, 6 iulie, crearea în România a unui hub regional de instruire a piloţilor români și din statele partenere, inclusiv Ucraina, pentru operarea avioanelor F-16.

„În cadrul şedinţei CSAT a fost analizată şi implicarea României într-un proiect transatlantic nou, şi anume crearea în ţara noastră a unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16. Împreună cu alţi aliaţi şi cu compania care proiectează acest avion de luptă, va fi creat, în România, un hub regional pentru antrenamentul piloţilor care vor zbura pe aceste avioane”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Aici vor fi pregătiţi piloţii români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior şi participării piloţilor din statele aliate şi partenere NATO, inclusiv din Ucraina.

„Acest hub regional de instruire va acoperi cerinţele de pregătire din partea aliaţilor şi a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziţionarea ca lider regional în domeniul instruirii piloţilor F-16, contribuind astfel la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică”, conchide sursa menţionată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW