Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Crucea Roșie, sfaturi pentru a face față stresului în timpul focarului Covid-19: Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: , ,

Reprezentanții Crucii Roșii România transmit o serie de sfaturi simple pentru cei care se simt stresați de situația actuală, creată de măsurile luate pentru reducerea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Le rădăm mai jos:

Acestea sunt:

”Este normal să te simți trist, stresat, confuz, speriat sau nervos în timpul unei crize. Vorbește cu persoane în care ai încredere că te pot ajuta. Contactează ți prietenii și familia.”

”Adună informații care te ajută să determin icu exactitate riscul, astfel încât să poți lua măsurile necesare. Găsește o sursă credibilă de informare, cum ar fi Grupul de comunicare strategică, DSU, Crucea Roșie sau OMS.

”Limitează îngrijorarea și agitația diminuând timpul pe care tu și familia ta îl petreci vizionând sau ascultat mesajele din mass-media pe care le percep ca fiind deranjante.”

”Concentrează te pe abilități pe care le-ai folosit în trecut, care te-au ajutat să gestionezi alte situații de criză și folosește-le pentru a controla emoțiile în timpul acestui focar.”

”Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos: dietă echilibrată, somn, exerciții fizice și interacționează cu cei dragi din casă. Menține legătura prin e-mail și telefon cu prietenii și cu alți membri ai familiei.”

”Nu consuma țigări, alcool sau droguri pentru a-ți trata emoțiile. Dacă te simți copleșit, discută cu personalul medical sau un consilier faci un plan unde să mergi cum să solicite ajutor pentru nevoile de sănătate fizică și psihică, dacă este necesar.”

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW