Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Crucea Roşie Română a achiziţionat 10 aparate de testare rapidă COVID-19 și 300 kituri. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din țară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , ,

Crucea Roșie Română a anunțat, miercuri, că a achiziționat 10 aparate de testare rapidă a virusului Covid-19 și 300 de kituri de testare. Potrivit unui comunicat de presă, aparatele au ajuns în țară și se află în procedura de configurare.

Aparatele vor fi distribuite către mai multe spitale din țară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generație nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezența virusului SARS-COV-2.  Datorită tehnicii revoluționare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de așteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de așteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării și analizării acidului nucleic prezent pentru obținerea unui rezultat concludent”, transmite sursa citată.

Fiecare kit de diagnosticare a coronavirusului prin tehnica PCR conține 24 de monstre, fiind dotat cu întreaga linie necesară testării  (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziționate vor putea asigura testarea a  7 200 de persoane. Valoarea aparatelor și a kit-urilor aferente este de 1.200. 000 euro.

Achiziția s-a făcut cu sprijinul financiar al OMV Petrom, informează comunicatul.

„Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19)”

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW