Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Crucea Roșie lansează campania națională de strângere de fonduri „România salvează România”. Pentru ce vor fi utilizate donațiile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , ,

Crucea Roșie Română lansează campania națională de strângere de fonduri „România salvează România” în cadrul căreia persoanele care vor să ajute  pot dona doi euro prin numărul special de SMS 8827.

“ În aceste vremuri incerte, știm sigur un lucru: bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei persoane. Am credința că fiecare dintre noi poate ajuta la înfrângerea acestui virus. Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasadorul oficial al campaniei umanitare de strângere de fonduri „România salvează România”.

Crucea Roșie Română este alături de populație de 144 de ani, în prima linie a asistenței umanitare, în cele mai dificile perioade-inclusiv două războaie mondiale.

Prin contribuția tuturor, vom putea ajuta unitățile sanitare și vom sprijini cât mai multe persoane vulnerabile care se confruntă cu dificultăți materiale severe și fac față cu greu acestei perioade de stres. Este momentul să ne implicăm și să fim responsabili pentru viitorul acestei țări. România salvează România”, a declarat  Ioan Silviu Lefter, director general  Crucea Roșie Română.

Pentru ce vor fi utilizate donațiile:

-Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19

-Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul angajat din instituțiile care asigură permanență  în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.

-Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

-Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

„Încă de la începutul acestei perioade de criză, Crucea Roșie Română s-a aflat, conform mandatului său, în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și a oferit sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul acestora în pandemia COVID-19.

Crucea Roșie Română îndeamnă populația să respecte indicațiile autorităților și să se informeze din surse sigure stirioficiale.ro  www.crucearosie.ro, www.ms.ro”, www.dsu.mai.gov.ro, ww.insp.gov.ro”, transmite Crucea Roșie Română.

Persoanele care vor să se alăture campaniei „România salvează România” pot dona și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearoșie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW