Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Criza politică se adâncește: Miniștrii USR PLUS vor boicota ședința de Guvern

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2021

Conflictul din coaliția de guvernare i-a amploare. Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat, miercuri, 1 septembrie că miniștrii USR PLUS nu vor participa la ședința executivului, care ar urma să fie reluată la ora 19:00.

Decizia survine în contextul în care Florin Cîțu a forțat adoptarea așa-numitului „PNDL 3” prin care autoritățile locale ar urma să beneficieze de 50 miliarde lei în următorii șase ani.

„Am decis să nu participăm la ședința de Guvern și să convocăm mâine dimineață o ședință a coaliției. Un program de precum PNDL-ul trebuie să fie adoptat în urma unui acord al coaliției”, a declarat Dan Barna.

Ședința de Guvern a fost suspendată

Ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie, a fost suspendată, după ce premierul Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi suplimentară un proiect de Ordonanță de Urgență privind aprobarea programului „Anghel Saligny”, cunoscut sub denumirea de „PNDL 3”.

Florin Cîțu insistă cu adoptarea OUG

Acuzat de USR PLUS că a propus adoptarea proiectului de act normativ fără ca acesta să aibă toate avizele, premierul Florin Cîțu a susținut că acesta îndeplinește toate procedurile legale, insistând că va fi adoptat după reluarea ședinței, la ora 19:00.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW