Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Guvernul are ca prioritate „Criteriul Verde” pentru toate licitațiile publice. Marcel Ciolacu: Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 8 februarie 2024 Etichete: ,

Premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, în ședința de Guvern că priorităţile Executivului includ finalizarea setului de norme pentru aplicarea „Criteriului verde” în toate licitaţiile publice. El a subliniat că acest criteriu reprezintă cel mai eficient instrument pentru a sprijini companiile româneşti.

Marcel Ciolacu a exprimat că prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizeze setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice „Criteriul verde”.

„Aş dori să vă anunţ că prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizăm setul de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice «Criteriul verde». Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti, folosind un principiu european punctat suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puţin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat”, susține Marcel Ciolacu.

Premierul a exprimat că dorește ca toate companiile românești, indiferent dacă sunt din industria auto precum Dacia și Ford, din sectorul materialelor de construcții sau din industria agroalimentară, să beneficieze de aplicarea „Criteriului verde”.

Acesta a subliniat că acest pas va fi unul dintre cei mai importanți pentru a sprijini toate companiile care produc în România.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW