Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Medicii Cristian Paleru și Cornel Petreanu de la „Marius Nasta”, arestați preventiv pentru luare de mită UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE Cristian Paleru și Cornel Petreanu, medicii  de la Institutul Marius Nastare reținuți de procurori pentru luare de mită, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

Potrivit procurorilor, a fost instituit sechestru pe bunuri mobile și imobile, pe conturi bancare și pe sume de bani găsite la percheziții.

-Știre inițială-

Cristian Paleru, medic chirurg la Institutul „Marius Nasta” a fost arestat preventiv, joi, 21 septembrie, pentru luare de mită.  Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar.

Medicii sunt acuzați de luare de mită, după cum Main News a mai relatat. 

Întrucât, în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii cinci  ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, în cauză au fost emise ordonanțe de instituire a măsurilor asigurătorii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, asupra bunurilor deținute de un număr de patru inculpați.

Medicii acuzați de luare de mită au conturile blocate

Procurorii spun că, pentru un medic acuzat de luare de mită,  s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni și 100 lire sterline.

Față de al doilea inculpat s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării percheziției domiciliare. A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile și poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.

Cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumei de 363.310,63 lei.

CITEȘTE ȘI: Reacția managerei de la Institutul Marius Nasta, după ce mai mulți medici sunt acuzați de luare de mită: Datoria mea este să transmit orice suspiciune de faptă penală

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW