Wednesday, February 26, 2020
Jurnalism corect


Cristian Borcea, la un pas de eliberare. Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: ,

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, miercuri, să admită cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiţionată. Soluţia instanţei nu este definitivă, procurorii DNA având posibilitatea să o conteste.

Cristian Borcea a spus, marţi, în faţa instanţei care a judecat eliberarea lui condiţionată, că a muncit tot timpul şi a participat la toate cursurile, programele şi activităţile, chiar şi când era în carantină, şi i-a rugat pe judecători să aprobe eliberarea sa.

„În temeiul art. 587 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 59-60 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 C. pen., admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr.
132/2019 emis de Curtea de Apel Bucuresti Sectia I Penal, în baza sentinţei penale nr. 48/2019. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Codul penal din 1969 privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11.09.2019”, se arată în minuta instanței.

Cristian Borcea a mai avut o cerere de eliberare în luna mai, însă Tribunalul Bucureşti a respins-o.

Foto: INQUAM PHOTOS

Citeste si:  Liviu Dragnea, război în instanță cu procurorul care-l anchetează în dosarul Tel Drum/Update: Procesul a fost amânat

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW