Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Cristi Danileț, despre propunerea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiției : Înseamnă că i s-au garantat alte funcții în viitor

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: ,

Judecătorul Cristi Danileț a reacționat imediat după ce premierul Dăncilă a anunțat că o propune pe judecătoarea Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției. Magistratul spune că, în acest moment, Dana Gîrbovan nu poate ocupa o funcție politică pentru că există o decizie a CCR în acest sens.

„Dacă va  demisiona pentru poziția de ministru timp de câteva luni, asta înseamnă că i s-au garantat alte funcții în viitor”, a declarat Cristi Dănileț pentru mainnews.ro

„Este regretabil că funcțiile din domeniul de justiției sunt discutate în interiorul unui partid politic. Asta arată o apropiere a unor politicieni și, de această dată a unui întreg partid, de anumiți magistrați, ceea ce este inadmisibil.
În al doilea rând, un magistrat în funcție nu poate să ocupe poziția de ministru al justiției, nici măcar cea de secretar de stat, asta așa a hotărât Curtea Constituțională.

Mă îndoiesc că un magistrat de carieră poate să demisioneze din magistratură pentru o funcție temporară politică, doar dacă nu este ceva promis și după ce se va termină cu această funcție de ministru al justiției. dar sincer recunosc că, un magistrat de carieră, poate renunta la carieră de magistrat pentru o funcție politică ce este, desigur, temporară”, spune judecătorul Dănileț.

Pe de altă parte, Gârbovan este magistratul care a susținut toate modificările făcute PSD asupra legilor justiției, este o susținătoare a Secției Speciale, dar și un critic al rapoartelor GRECO și MCV.

”Doamna Gârbovan s-a manifestat deseori în spațiul public susținând anti-reformele din justiție, promovate de Parlament și de Guvern împotriva Constituției, împotiva standardelor internaționale, ceea ce mă îndoiesc că o face recomandabilă pentru o astfel de poziție. Trebuie un om acolo care să știe să promoveze interesele magistraților, interesele justiției, și, desigur, să respecte standardele internaționale.
Sunt multe modificări în Parlament, pe amnistie și grațiere, modificarea Codului penal, al celui de Procedura penală, va fi în discuție probabil o revizuire a Constituției, și desigur, se așteaptă implementarea rapoartelor GRECO și MCV așadar, rolul Ministrului Justiției este foarte important.
Cred totuși că niciun magistrat din România nu va acceptă o astfel de funcție”, a mai adăugat Cristi Dănileț pentru mainnews.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW