Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Cristi Danileț, despre violența asupra copiilor: În România avem un minor omorât o dată pe săptămână dar și un copil violat pe zi

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , ,

Judecătorul Cristi Danileț atacă dur lipsa de reacție a asociațiilor pentru protecția copilului dar și a Avocatului Poporului față de multitudinea actelor de violență care se petrec la adresa minorilor în România. Cristi Dănileț spune că nu sunt suficiente doar pedepsele care se aplică prin lege, este necesară educația juridică și sexuală atât pentru copii, dar și pentru părinții lor. 

„Urmăresc știrile privind minorii victime doar din ultimele 48 de ore: unul agresat sexual și trimis acasă cu agresorul, unul violat de propriul tată, unul înecat sub ochii părinților, altul care își da foc după o ceartă cu părintele. Nicio reacție din partea CPF. Niciuna din partea acestei uniuni de asociații neguvernamentale și culte religioase care acum câțiva ani încerca să ne convingă că scopul lor este ocrotirea familiei și copiilor. Dacă un gay ar fi agresat copiii ar fi fost nenorocire. Dar când vorbim de abuzurile sau neglijența din familia tradițională ne facem că nu vedem”, a scris Cristi Dănileț pe facebook. 

Judecătorul spune că instanțele au fost nevoite să pună în libertate infractori periculoși însă statul român nu are politici de reeducare a acestora, care, după scurt timp, comit alte infracțiuni. Magistratul aduce în atenție  numeroasele cazuri în care părinții își agresează copiii, uneori chiar și sexual, profesorii care au reacții violente la adresa elevilor. El subliniază că subiectul violențelor în familie despre care societatea nu vorbește, e subiect tabu. 

„În România avem un minor omorât o dată pe săptămâna dar și un alt minor care omoară o dată la patru zile, un minor violat pe zi, dar și un alt minor care violează pe zi. 4200 de minori sunt autori de infracțiuni în fiecare an și 2500 de minori sunt victime ale violențelor în fiecare an. Nu avem niciun fel de politică penală care să împiedice acest lucru. (…) La Referendumul pentru căsătorie, greșit numit referendumul pentru familie, s-a spus că „vrem să ocrotim familia”. Realitatea este că, în momentul de față, violența din cadrul familiilor românești este un subiect tabu. Nimeni nu discută acest lucru”, a mai spus judecătorul Cristi Dănileț la digi24.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW