Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Crin Bologa, fost șef al DNA, despre pragul financiar care dezincriminează abuzul în serviciu: Se va putea fura fără probleme. E foarte toxic pentru democrație

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 29 martie 2023 Etichete: , , , ,

Fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție(DNA), Crin Bologa, a oferit pentru Main News o opinie cu privire la instituirea pragului financiar adoptat de Senat(n.r. 250 000 de lei) care dezincriminează abuzul în serviciu și neglijența în serviciu.

Fostul procuror consideră că este un prag foarte mare, toxic pentru România care trebuie să facă pași importanți pentru combaterea corupției.

Eu sper să se elimine și să nu treacă mai departe, de votul Camerei Deputaților. Se va putea fura fără probleme în acest fel. Este foarte toxic pentru România, pentru democrație. Gândiți-vă că sunt dosare pe rol care sunt sub pragul acesta, cu oameni din ministere. Cum să compari abuzul în serviciul cu un simplu furt?! Nu este vorba despre procurori și judecători, Justiția se face pentru cetățeni!”, s-a exprimat fostul procuror Crin Bologa, cel care a reprezentat DNA, parchetul specializat în investigarea faptelor de corupție.

Reamintim, Senatul a adoptat, azi, proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat de Senat, miercuri, 29 martie. Astfel, a fost instituit un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul e mai mic de 250.000 de lei, faptele nu mai sunt considerate infracțiuni. Detalii puteți citi aici.

După acest vot din Senat, reprezentanții opoziției, cei din USR, au susținut că românii ar trebui să iasă în stradă, să protesteze, deoarece modificarea Codului Penal în acest sens este un atac la adresa Justiției.

Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaților, for decizional.

Sursă foto: News.ro

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW