Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Criminalul din Onești nu a putut fi adus în fața judecătorilor / Care sunt motivele care au dus la amânarea procesului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2021

Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, nu a putut fi adus în fața judecătorilor, deoarece Penitenciarul Iași nu a putut pune la dispoziție o mașină care să îl transporte la instanță, a precizat, pentru Main News, avocatul Adrian Cuculis.

Se face adresă de către instanța de judecată și, odată ce a emis adresa, trebuie să fie pus în mașină și să îl trimită (n.r. la instanță)”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Doar că Penitenciarul Iași nu a avut o mașină disponibilă pentru a-l transporta pe autorul dublei crime de la Onești la instanță, iar termenul a fost amânat.

Următorul termen a fost cel din 2 decembrie, amânat din nou, după ce Gheorghe Moroșanu a fost confirmat cu COVID-19.

COVID, personal puțin, lipsa mașinii, toate astea au dus la amânarea termenului și la cererea pe care a făcut-o Moroșan să își vadă și el dosarul. La termenul ăsta, el are COVID și soția e internată la ATI”, a adăugat avocatul.

Răspunsul Penitenciarului Iași

Până în prezent, în cadrul Penitenciarului Iași, nu au fost semnalate situații în care deținuții nu au putut fi prezentați la instanțele de judecată din cauza lipsei mijloacelor auto”, a transmis Penitenciarul Iași, pe 14 decembrie, la 12 zile de la publicarea materialului.

Context

Gheorghe Moroșan, în vârstă de 60 de ani, a luat ostatici, la începutul lunii martie, doi muncitori într-un apartament din Onești, pe care i-a ucis cu un cuțit după circa cinci ore. În tot acest timp, oamenii legii au încercat să-l convingă să-i elibereze pe cei doi, însă au evitat o acțiune în forță.

Criminalul era nemulțumit de o decizie a instanței prin care pierduse apartamentul respectiv în favoarea firmei la care lucrau cei doi bărbați.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW