Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Criminalul de la Perla ar putea scăpa de închisoarea pe viață/ Procesul a fost amânat

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: ,

Magistrații Curții de Apel București au amânat până pe 20 februarie discuțiile privind reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pentru Gheorghe Vlădan, condamnat pe viață după ce a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din București, ucigând două femei.

Condamnat la închisoare pe viață, „criminalul de la Perla” a cerut, în 2019, înlocuirea pedepsei pe viață, cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare.

Tribunalul Giurgiu i-a admis cererea, însă fiica uneia dintre victime a intervenit în dosar și a contestat decizia judecătorilor din Giurgiu.

„Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei detentiunii pe viata nr. 167/3 februarie 2014 emis de Tribunalul Bucuresti Sectia a I-a Penala si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii conform prezentei sentinte,” se arată în decizia Tribunalului Giurgiu.

Astfel, magistrații Curții de Apel vor lua o decizie definitive, joi, în ceea ace îl privește pe Vlădan.

Dacă judecătorii vor menține decizia din primă instanță, Gheorghe Vlădan ar putea ieși din închisoare peste șapte ani, potrivit prevederilor din Codul Penal, deoarece este trecut de vârsta de 60 de ani.

Conform Codului Penal, “condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbați și de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiționat după executarea efectivă a 15 ani de detențiune, dacă (…) este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale”.

Fapta comisă

În anul 2012, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din București în care lucra soția lui. Femeia, care voia să divorțeze de el, și casiera coaforului au fost ucise, iar alte șase persoane, angajați și clienți ai salonului au fost rănite.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW